Никола Чанев с презентация за европредседателството

В Кирково ще се проведе първото от поредицата публични събития под надслов „Eвропа на регионите – хоризонти на сближаване“, които областна администрация Кърджали организира във връзка с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и 10-годишнината от приемането на страната ни за пълноправен член на Съюза. Форумът ще се състои утре, 6 ноември, понеделник, в салона на читалището от 14 часа и ще бъде открит от областния управител Никола Чанев, който ще направи презентация за ползите от европредседателството. Събитието ще протече под формата на тематична дискусионна среща за бъдещето на земеделското производство и общата селскостопанска политика на ЕС с експерти от ОД „Земеделие“. Специален гост ще бъде заместник председателят на парламента Цвета Караянчева. Ще присъстват представители на местната власт и териториалните структури на държавната администрация, кметът на общината, кметове на кметства, браншовици и др.

Целта на публичните събития е да дефинират ползите от присъединяването на България към единния европейски пазар, възможностите за сближаване и преодоляване на регионалните неравенства, социално-икономическите ефекти върху качеството на живот на хората в периферните населени места, потенциала за партньорство и обмена на добри практики. Публичните събития следва да повишат степента на заинтересованост на местните общности към приоритетите и посланията на българското европредседателство и да ги направят видими, достъпни и разпознаваеми за хората.

В изпълнение на одобрената от правителството Комуникационна стратегия на Република България за ЕС за 2017 г предстои провеждането на 94 публични събития на територията на 28-те областни администрации. В регион Кърджали те ще състоят до края на месец ноември в общините Кирково, Момчилград и Кърджали, както и в четири читалища на територията на общините Джебел, Черноочене, Кирково и Крумовград.

Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини