Петър Ангелов: Рисуването беше първата ми любов

Изображение 1 от 5

    “Рисуването беше първата ми любов. Още като студент в София се издържах от карикатури, а самостоятелната ми изложба през 1968-а беше сред първите изложби с карикатури в страната”.

    Това призна днес писателят Петър Ангелов, който днес открива самостоятелна изложба живопис в галерия “Форум”. Това е четвъртата му поред изложба, първата е преди десетина години в “София прес”. Тогава Румен Сербезов откупува десет негови платна, за голяма изненада на автора.

    “Поканих го и на откриването на изложбата днес, писа ми, че съжалява, че не може да присъства, в Токио е”, обясни авторът.

    Страстта по писането пък избухнала по-късно, вече като агроном в Хасковско. “През една тежка зима в село Спахиево, когато снегът бе затрупал всичко и пътищата бяха непроходими, започнах да пиша първия си роман “Жаравата”, разказа Петър Ангелов.

    Изложбата, която се открива в 17.30 часа днес, първоначално била озаглавена “Моят град”, а идеята била всички картини да са градски пейзажи от Хасково. “По-късно обаче се изкуших от други теми и така в сбирката от 24 платна пейзажите от Хасково са само няколко”, обясни авторът.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Та
      Татаревец
      2 0
      23:46, 7 ное 2017
      Господин Русангелов!
      Поклон пред творчеството и интелекта Ви!
      Пожелавам Ви Здраве и Дълголетие!
    Последни новини