Алкао започва да произвежда?

 

Пловдивският сайт marica.bg съобщава, че Алтънмарка завършва разширението си и се очаква в Първомай да бъдат открити около 180 работни места.

Турската компания стъпи в общината през 2013 година, когато закупи производствени сгради и прилежащ терен за около 9,3 млн.лв. Тя е световен лидер в производството на какао, а сделката беше извършена чрез дъщерната ѝ фирма – Алкао. Още тогава се заговори, че след крупната инвестиция, ще бъдат разкрити работни места.

В инвестиционното намерение, което постъпи в общинска администрация, беше записано, че след преустройство, капацитетът на фабриката ще е 245 т какао и 132 т шоколад; при стартиране на първия етап от работата – производство на какао ще бъдат разкрити 50 работни места, а когато започне и производството на шоколад, персоналът ще се увеличи до 80 работещи. 

Altinmarka е основана през 1992 г. и бързо се превръща компания от световен мащаб. Компанията има силни позиции и на турския пазар, като към момента над половината от приходите идват от него.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    См
    Смелия
    4 -8
    17:01, 8 ное 2017
    Изобщото няма да почна за ,2000,,,лв да го прочет... Виж коментара
    • Ko
      koko
      5 0
      19:15, 8 ное 2017
      Ко каза, ко?
  • 2
    Ра
    разбирачев
    0 -1
    08:10, 9 ное 2017
    Най-после добра новина. Хляб за хората. Макар и трудно, все ще се намерят стотина човека, които да стават за нуждите на предприятието. Ако Първомай не може да го захрани, турчинът ще си вземе от другаде. Масова практика е работодателят да си пристигне с кадрите. Но дори и в последния вариант, шоколад ще има за всички първомайци. И какао.
  • 3
    Гр
    градски
    4 -1
    11:04, 9 ное 2017
    Скоро ще мухаме какао и шоколад на корем. Ще запълваме и дупките по пътищата с него , защото ще е в излишък
Последни новини