Футболистите на ПМГ и „Кирил и Методий“ дадоха старт на ученическите игри

    Футболистите на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ дадоха старт на общинското ученическо първенство. На игрището на тенис кортовете на „Кенана“ излязоха ученици от 5 до 7 клас. В тази възрастова група участват 11 отбора от училища в общината. Във всеки отбор участват по петима полеви играчи и вратар. Те играят две полувремена по 20 минути, с по 5 минути почивка.

    През следващите дни ще се играят и двубои между по-големи ученици – от 8 до 10 и от 11 и 12 клас. Победителите от трите възрастови групи ще станат ясни на 20 ноември, когато ще се проведат финалните срещи.

    За втори път тази година във футболната надпревара участват отбори от момичета и девойки, каза мл. експертът "Спортни дейности" в община Хасково Деян Александров. Футболистките са от ПГТ „Александър Паскалев“, ФСГ „Атанас Буров“ и хасковската ПМГ. Ученички са от 8 до 10 клас. Надпреварата при тях обаче приключва на общински етап, докато победителите при момчетата отиват на областно ниво, после на зонално и заключителния етап е финал на национално ниво.

    След приключване на общинския кръг по футбол, започват ученически състезания по волейбол, бадминтон, тенис на маса, шах, баскетбол, хандбал и лека атлетика.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини