Отборът на ПГСС победи връстниците си от Перущица

Волейболният отбор на ПГСС „Васил Левски“ спази традицията и за поредна година гостува на своите връстници от ПГЛВ „Христо Ботев“ - Перущица, съобщава електронното издание на гимназията "Ученически стандарт". Този  път момчета „разчупиха каръка“ и победиха домакините си.

Срещата се игра в новата градска спортна зала на Перущица и завърши в 4 гейма.

Серкан Якуб, Славчо Славчев, Михаил Димитров, Стефан Мутов, Благой Димов, Манол Атанасов, Вилин Леков Михаил Петков взеха реванш от съперниците си за поредица от загубени мачове.

Превъзходството на първомайци пролича в първия гейм, в който изненадаха перущнци. Домакините не можаха да реагират веднага и загубиха с 25:14. Във втората част се опитаха да се противопоставят, но въпреки по-добрата им игра, отборът на ПГСС все пак им отмъкна гейма с 22:25. Това разконцентрира момчетата от Първомай, които макар и трудно предадоха следващия гейм на съперниците си с резултат 23:25.

Треньорът Найден Йорданов припомни на момчетата за заканата си, че ако отново загубят срещата, ще пътуват до Първомай на стоп. Това ги амбицира и те се раздадоха в четвъртия гейм, затваряйки го с резултат 25:16.

Срещата е продължение на дългогодишна традиция гимназистите от двете земеделски училища да мерят спортните си умения, като си разменят гостувания два пъти годишно.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини