Тракийци показаха спомени от Европейските държави в изложба

    Преди по-малко от седмица Венета Стратиева се връща от 8-дневна екскурзия в Европа. Най-красивите спомени носи от Залцбург, а най-романтичният момент от воаяжа й е нощната разходка с кораб в Будапеща. Част от сувенирите, които е донесла за спомен, туристическите карти и картичките от последното си пътуване, както и от останалите десетина, които има зад гърба си, Венета подреди като част от изложбата “Опознай Европа“ на хасковското Тракийското дружество “Георги Сапунаров“. Тя е посветена на българското председателство на ЕС през 2018 година. С информационни материали участваха и „Европа Директно“-Хасково.

    Като „малка емоционална кошничка“ определи изложбата председателят на хасковското тракийско дружество Кирил Сарджев.

    „Приятно съм изненадата от инициативата на тази изложба да бъдат показани личните емоции от досега с Европейския съюз, защото освен официалната информация от институциите за еврообщността, личното и емоционално докосване до страните -членки, показано тук, изостря любопитството ни. Хубаво е, че показваме кои сме ние, какво можем и какво искаме, но в същото време показваме какви са и другите страни и с какви любопитни места разполагат“, посочи Иванка Душкова от Съюз за възстановяване и развитие, който е приемник на Информационния център „Европа Директно“.

    По думите й обаче, освен за туристическите дестинации, много от българите не знаят нищо повече за Европейския съюз-за структурата му , за правата си. Най-често те идвали да търсят информация в офиса на Центъра при сюблимни ситуации, свързани с пребиваване в медицински заведения в страни от Европейския съюз или при казуси в трудовите правоотношения.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини