27 °C

Насрочват конкурси за управители на МБАЛ и Медицинския център в Димитровград?

Предстои да бъдат насрочени конкурси за управители и на МБАЛ "Св. Екатерина" и "Медицински център" - Димитровград, стана ясно на срещата в Общината, на която бяха коментирани мерки за стабилизиране на здравното заведение. Причината е, че договорите и на двамата началници са изтекли. Преди седмици сегашният управител на МБАЛ д-р Матей Матеев обяви, че подава оставка. Управител на Медицинския център е д-р Елисавета Стефанова.

Кметът Иво Димов поясни, че предстои да бъде даден ход на процедурата, като тя трябва да премине през Общинския съвет. Подобни докладни се очаква да бъдат внесени на сесията на местния парламент през ноември или декември месец.

"Логично, нормално и законно е да бъдат обявени конкурси, не съм говорил с д-р Матеев на тема оставане в болницата, може би тепърва ще си говорим на тази тема", призна Димов пред журналисти днес. Не по-рано от март или април месец 2018 година се очаква да има вписан в Търговския регистър управител, но ще помислим как е най-добре за самото здравно заведение, допълни кметът.


1 Коментар

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини