Пускат ремонтирания път от Димитровград към Хасково до седмица

Изображение 1 от 4

    Участъкът, който в момента е в ремонт от Димитровград в посока Хасково, ще бъде пуснат до седмица. Асфалтирането на 10-километровото трасе ще приключи до края на днешния ден. През следващата седмица обаче има и довършителни работи – поставянето на банкетите и маркировката. Платното ще бъде отворено за движение след около 6-7 дни. В края на следващата седмица ще бъде направена и реорганизация на пропускането в съседното платно – от Хасково за Димитровград. Ще започне неговото частично ограничение, за да могат машините да влязат там, информира ръководителят на строителния обект от фирмата – изпълнител Христо Христов.

    Той обясни, че на трасето, на което се работи в зависимост от носимоспособността на настилката, на места пластовете асфалт, които се полагат са два, а някъде – три. “Обектът обаче все още не е издаден, затова на места в отворения за движение участък – на изхода на Димитровград, се усещат малки отклонения. Това ще бъде поправено до пълното издаване на обекта. Поискали сме съдействие от  Централната лаборатория в София към Института по пътища и мостове, която има съответната техника за замервания. Оттам ще кажат последната дума. Ако участъкът не отговаря  на нормативите, ще направим необходимото за изравняването му.“, посочи Христов. Именно усетените от шофьорите неравности станаха и причина областният управител на Хасково Станислав Дечев да направи инспекция на обекта днес. Той посочи, че е получил доста сигнали за това. При огледа губернаторът беше придружен от шефа на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев.

    От 30 години на този участък не е правен ремонт, обясни Станислав Дечев. Той посочи, че реновирането на натовареното пътно трасе е от изключителна важност не само за удобното пътуване, но и за намаляването на рисковете от пътно-транспортни произшествия.

    „Сега, с осигурените от правителството средства, се извършва ремонт, който ще осигури комфортно пътуване, привличане на още инвеститори и туристи, и не на последно място ще повиши пътната безопасност, подчерта Станислав Дечев. През активния сезон от април до септември по пътя Хасково – Димитровград за едно денонощие минават над 14 хиляди коли. Това е изключително голямо натоварване и е важно този път да бъде безопасен, а ремонтът – качествен.“, посочи още областният управител на Хасково.

    Дечев подчерта, че момента, в който говори и за превенция за безопасност на пътя, е в навечерието на предстоящия Ден в памет на жертвите на катастрофи – 19 ноември.

    Като част от ремонта по цялото трасе на пътя Хасково – Димитровград ще бъде поставена обезопасителна мантинела в разделителната ивица.

    Тя ще сложи край на забраненото завиване и ще предотврати бъдещи тежки катастрофи, посочи Дечев.

    „До момента всички се движим в синхрон. До края на годината ще приключим част от трасето, ¼ от този участък ще остане за довършване догодина.“, посочи и инж. Ламбрев. Той уточни, че до момента има положени над 29 хил. т. асфалт, около 6 хил. куб. трошен камък, над 4 км. градински бордюри.

    Областният управител коментира още, че подобряването на пътната инфраструктура в региона е сред приоритетите в работата му.

    В Хасково предстоят основни ремонти на още няколко много важни пътни отсечки. Вече започна работата по пътя Долни Главанак – Маджарово, в ход са процедурите за поръчката за ремонт на пътя Чирпан – Димитровград – Стара Загора и Димитровград – АМ „Тракия“ до границата с област Стара Загора.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ве
      Веска
      40 -7
      16:58, 17 ное 2017
      Да питам нещо може ли? Не са питали журналистите да го направя аз простата докторка- Къв...търси областния там? Виждам един човек решен на всичко да се покаже пред медиите. Имитира работа. Той ли организира ремонта на пътя, той ли възложи договора -та да го контролира сега?
      Аман от котешки каваци някой да го наврем в очите на хората, и най-вече да покажем колко е кадърен. Ха спрете се до изборите за кмет има почти две години, ще го изтъркате от показванеи има шанс да лъсне истинското му състояние ,интелект и т.н
    • 2
      Ин
      инж. ламбрев
      31 -2
      17:20, 17 ное 2017
      И аз се чудя за чемер е областния. Аз толкова се старах през цялото време да не се хиля като будала, пък те журналистите мен не ме снимали изобщо- само областния.
    • 3
      11
      1111
      18 0
      18:06, 17 ное 2017
      Тоя Ламбрев още ли работи в пътното??? Аз си мислех, че са го отсвирили вече!!!
    • 4
      Ма
      мастикаджия
      24 -3
      18:07, 17 ное 2017
      Правилно,съграждани!Тоя келеш няма място никъде!Кво да ви кажа- ГЕРБАДЖИЯ!
    • 5
      4о4ко
      8 -1
      19:25, 17 ное 2017
      Пътят е ремонтиран през 90-те години, а не преди 30 години! Около 1996-та се преасфалтира платното от разклон Летище до Димитровград и платното от Димитровград до разклон с.Крепост!
      На паметливия поляновец ще напомня, че и първокласния път Хасково - Свиленград го асфалтираха около 1998-ма, но за да си построрят магистралата го разбиха!
      • Па
        паметлиш
        15 0
        20:08, 17 ное 2017
        и...още едно припомняне ,в онези години имаше една македонска фирма .която асвалтира хасково- кърджали и хасково- свиленград ,както писа чочко ,асвалт който и до днес въпреки тежките машини е пример за качество.само че тъжната действителност ,че тази фирма я прокудиха местните мастити строители.
      • 4о4ко
        0 0
        11:14, 18 ное 2017
        Македонската фирма се казваше ''Гранит'', именно тя ремонтира участък от пътя Хасково - Димитровград и целият път Хасково - Харманли, дори бяха преасфалтирали пътния надлез по бул.Съединение. Пътят Димитровград - Симеоновград точно оттогава е в лошо състояние, тъй като пое трафика при ремонта на Е 80.
    Последни новини