Жандармеристи от Кърджали положиха клетва

110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положиха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР, съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Пазарджик. Церемонията се е провела вчера в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. На събитието са присъствали зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев, директорът на Дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев и неговият заместник комисар Михаил Златанов, зам.-директорът на ОД МВР – Пазарджик, комисар Ивайло Тишев, зам.-областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев, както и директорът на центъра в Пазарджик комисар Стоян Зайков.

С полагането на тържествената клетва приключва първоначалната професионална подготовка на 110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“, които ще изпълняват служебните си задължения като пълноправни полицаи в Зоналните жандармерийски управления в Пловдив, Плевен и Кърджали.

„Уверен съм, че сте получили необходимата подготовка в полицейския център в Пазарджик, но от сега нататък започва изграждането ви като полицейски служители. Бъдете твърди и непоколебими, когато трябва да прилагате закона, имайте висок морал и винаги работете в полза на гражданите“, е казал в обръщението си зам.-министър Балабанов. Той е поздравил жандармеристите, техните родители и близки, като е подчертал важността на подкрепата, която оказва семейството в нелеката ежедневна работа на полицейския служител.

За постигнати отлични резултати в учебната дейност ректорът на АМВР старши комисар Неделчо Стойчев и директорът на полицейския център в Пазарджик комисар Стоян Зайков са наградили няколко стажанти.

Водосвет за здраве на всички присъстващи е отслужил епископ Яков – втори викарен епископ на Пловдивския митрополит, заедно със свещеници от епархията, се казва още в пресинформацията.

http://www.videlinabg.com

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини