Пенсионери от Ардино посетиха Златоград и Неделино

В  събота представители на пенсионерскияклуб от Ардиноорганизираха еднодневна екскурзия с маршрут Ардино – Неделино – Златоград. Въпреки дъждовното време възрастните ардинчани преживяха незабравим уикенд. Те бяха впечатлени от красотата на Източните Родопи. В Неделинобяха на хотелски комплекс„Замъка“, откъдето се открива невероятна гледка към града.Останаха изумени от Златоград с красивите възрожденски къщи, малките дюкянчета, кафенета, Етнографския ареален комплекс, музейните сбирки. Тукте бяха посрещнати от ръководството на местния пенсионерски клуб. Председателят на клуба Стоян Ничев и председателят на тракийското дружество „Дельо войвода“ Марин Чингоров запознаха гостите с историята  и традициите на Златоград.Ардинските екскурзианти се разходиха в центъра на града, където се извисява паметника на Дельо Хайдутин.Преди да напуснат града, не пропуснаха да опитат от прочутото въртяно кафе на пясък и вкусния качамак.

Зам.-председателят на пенсионерския клуб в Ардино Мюмюн Коджаман дари на домакините пластика на Дяволския мост и ги покани да гостуват в Ардино.

„Много сме щастливи, за нас това бе много вълнуващо и незабравимо преживяване. България е много красива държава, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим много далеко, защото нашата страна е един непознат и чуден свят“ споделиха екскурзиантите.

Пътуването на възрастните хора от Ардино до Златоград се осъществи с финансовата подкрепа на бизнесмените Слави Аврамов, ШахинБайрамов, Сезгин Али и ЕйвазФартин.

Ръководството на Клуба на пенсионера в Ардино изказва искрена благодарност за благородния им жест.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини