Мустафа Карадайъ от Кърджали: Няма да позволим да има отстъпление от парламентаризма и демокрацията в нашата страна

Пред журналисти в Кърджали Мустафа Карадайъ коментира оставката на председателя на НС Димитър Главчев  „ Оставката на г-н Главчев беше неизбежна в тази ситуация и тя е факт.”   Относно избора на Цвета Караянчева, той заяви, че познава работата и като народен представител и посочи че „Още по време на разискванията в нашата декларация ние посочихме  основните характеристики на институцията  председател на НС   и нашите изисквания,  без да знаем кой ще бъде предложен за председател.” Карадайъ  допълни „Оттук нататък, ние ще следим дали се изпълняват тези изисквания, които  са към институцията  председател на НС. Ние няма да останем безкритични,  но ще бъдем обективни в нашите оценки, в нашите критики, ако има нужда от такива. Ние няма да позволим да има отстъпление от парламентаризма и демокрацията в нашата страна.”, бе категоричен Карадайъ. „Ние заявихме, че едно от задължение на институцията е да се противопоставя на всяка форма на омраза, ксенофобия, противопоставяне и разделение. И ще наблюдаваме  дейността в НС. Това са впрочем и  ценности на  Европа. Ние обявихме и мотото на декларацията ни от последния Национален съвет  „ Европа, Балканите и България – зона свободна от национализми и  радикализми” .

 В заключение Мустафа Карадайъ заяви че „Всяка личност е свободна в правова и демократична  държава и носи отговорност за личните си действия, но институциите имат своите изисквания и те по един или друг начин задължават личността да покрива техните изисквания. За това личността Караянчева не е толкова от значение, колкото изпълняването на критериите, характеристиките и изискванията на институцията председател на НС”

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    български гражданин
    0 0
    09:32, 20 ное 2017
    абе палячо какво само бръщолевиш и кого баламосваш освен твоят електорат без никакво мнение.какво зависи от тебе и за каква демокрация говориш. под това понятие разбираш да си на държавната ясла за да можете да крадете още и още. вече поотгладняхте и започвате да виете.докога ще ви търпи обществото под маската на противокоонституционна сбирщина да баламосвате за някакви права и свободи.какви повече от останалата чааст от народа искате. вие разделяте обществото по етничеески признак.шепата еничери -продаажини български мекерета които са болни за власт и лапачка не променят лъжливата ви физиономия.

Още новини

Последни новини