Забраниха паркирането по ул."Св. Климент Охридски", живеещи недоволстват

    Нова организация на движение е въведена от седмица по ул."Климент Охридски" в Димитровград. Става дума за отсечката, която води до Зеленчуков пазар на ул."Елин Пелин". Там вече е забранено спирането и паркирането на пътни превозни средства. Ако такива бъдат установени, те ще бъдат вдигани с общинския "паяк", става ясно от другия поставен знак.

    Причината за промяната е затрудненото движение по улицата,  когато има паркирани автомобили. Повечето от тях са на хора, посещаващи зеленчуково тържище. От Общинското преприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана" напомниха, че в другия край на пазара има паркинг, който може да се ползва от клиентите.

    Новите знаци предизвикаха недоволството на живеещите на ул."Кл.Охридски" №3. В последния работен ден на миналата седмица те са подали жалба до Община Димитровград срещу въведената организация на движение. Според тях, тя ги лишавала от паркоместа за личните им коли. За седмица две жени, живеещи там били глобени.

    "Умоляваме ви да бъде преразгледано това състояние, като се промени организацията на движение и паркирането в района на блок №3 на ул."Св. Климент Охридски", с цел да може живеещите да паркират своите автомобили без да са в нарушение", пише в жалбата.

    От Общината обясниха, че хората от блок №3 имат свои паркоместа пред блока, на които те са поставили скоби, за да не се ползват от други шофьори. Достатъчно пространство за паркиране има и зад блок №5 на ул."Климент Охридски", както и на паркинга до ГБ "П. Пенев", допълват от администрацията.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Чи
      Читател
      22 -1
      15:14, 20 ное 2017
      Пътят е достатъчно тесен и това е много добро решение с цел безопасноста на преминаващите деца, пешеходците и водачите.Отделно се вижда,че има и гаражни помещения където живущите да паркират,но те са приспособени с търговска цел.Еми ,извинявайте ама българска си му работата : и пари да печелим от гаражите ама и по още едно място за паркиране да ни отпусне Кмета.Отделно има и паркинг в близост.
    • 2
      Хр
      Христо
      1 -1
      17:29, 20 ное 2017
      От южната страна на Климент Охридски 5 в сервизния път паркират автомобил като ограничават достъпа до гаражите на живущите там и поради липсата на знак често се стига до саморазправа от рода на спуснати гуми и прочие
    • 3
      Ра
      разбирач
      6 -1
      22:03, 20 ное 2017
      ами като са недоволни да си купят по една къщурка в скобелево и ще паркират където си искат, оти нема хора.
    • 4
      Ми
      мишо
      7 0
      12:39, 21 ное 2017
      Ако всеки си ползва гаража за колата си,няма да се стига до тази мярка.
    Последни новини