Параолимпиецът Мустафа Юсеинов след първата благотворителна кампания: "Бях скептичен, но хора, благодаря ви от сърце!"

На 23 ноември параолимпиецът Мустафа Юсеинов от Мадан заминава за Истанбул в инвалидна количка и очаква от там да се върне без нея. Родопчанинът ще има шанс да проходи, след като повече от две десетилетия е прикован към подвижния стол след злополука в рудника. След като през пролетта на тази година лекарите в турска клиника му дадоха надежда, че отново може да ходи, започна мащабна благотворителна кампания и нужните за операцията 25 хил.евро вече са събрани. Освен помощта на хората и организациите, както и на Община Мадан, Мустафа е теглил и кредит, за да събере нужната сума.

„Очаквам добри резултати, сигурен съм, че ще са добри. Искам да благодаря на всички хора, които ми помогнаха. Бях скептичен в началото, но сега се убедих, че не само приятелите и познатите ми ме подкрепиха, а и напълно непознати хора ми подадоха ръка. От сърце им благодаря!“, каза родопчанинът, който спечели не един медал на параолимпийски игри, въпреки увредените си крайници.

В клиниката в Турция ще му бъде присаден нерв, който обаче трябва ежедневно да се стимулира, за да има рузултат. За целта ще трябва продължителна рехабилитация, първите дни от която ще бъдат там на място, но после трябва да продължат в България. За целта също ще бъдат нужни сериозни суми, затова кампанията в помощ на параолимпиеца Мустафа продължава.

Нека всеки, който има възможност да помогне на един добър и силен родопчанин отново да стъпи на крака след 25 години!

BAN:BG33STSA93000002816279 
BIC:STSABGSF 
ТИТУЛЯР: МУСТАФА АХМЕДОВ ЮСЕИНОВ  

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини