Борисов към Вучич: Подобряването на условията за бизнес в Западните Балкани са решаващи за интеграцията им

Министър-председателят Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич са провели телефонен разговор за развитието по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г, съобщават от правителствената пресслужба. Акцент е поставен върху темите за свързаността, инфраструктурата и подобряването на условията за бизнес и инвестиции в страните от региона.

„България отдава голямо значение на активната комуникация и сътрудничество между държавите от Западните Балкани и Европейския съюз и полага усилия за поставянето на този регион във фокуса на внимание“, е подчертал премиерът.

Бойко Борисов и Александър Вучич са обсъдили и предстоящата в София среща на министър-председателя с лидерите на държавите на Западните Балкани, съпътствана от конференция на Световната банка за регионално сътрудничество. Дискутирани бяха и темите за следващия кръг от четиристранния формат България-Гърция-Румъния-Сърбия, който ще се проведе в Белград през декември. Първата подобна среща се състоя във Варна в началото на октомври по инициатива на българския премиер.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини