Делото "40-те извора" влиза в съда

Подсъдими са Яшар А. Салин, Исмет К. Лютви, Славчо А. Михайлов, Ангел Сл. Михайлов, Костадин В. Мечев, Емрал С. Рамадан, Абдраман Х. Абдраманов, Васил Г. Иванов, Стефан Ф. Димитров, Асен В. Аасенов и Джавет А. Юсеинов, всичките от кв. "Лозница". Спрямо 11-имата са повдигнати обвинения в извършване на престъпления по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, а за Яшар Салим, Абдраман Абдраманов и Васил Иванов и във връзка с чл.26 ал.1 от НК, за това, че на 26 юни т.г. в Асеновград на улиците ”Цар Иван Асен II” и ”Любен Каравелов”, както и на язовир “40-те извора” (за Салим, Абдраманов и Иванов в условията на продължавано престъпление) като извършители в различно съучастие помежду си са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, и то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Спрямо Емрал Рамадан и Стефан Димитров са повдигнати и обвинения за закани за убийство на Йордан М. Гр. и Митко Й. Гр. Спрямо Абдраманов е повдигнато и обвинение за причиняване на средна телесна повреда на Майкъл Г. И., изразяваща се в счупване на 11-и гръден прешлен, довело до трайно затрудняване на движението. Същото обвинение е повдигнато и срещу Васил Иванов за това, че е причинил средна телесна повреда на Тодор Й. Т. - чупване на четвъртата дланова кост на лявата ръка, разкъсване на разгъващото сухожилия на лявата ръка, поотделно и по съвкупност довели до трайно затрудняване на движението на левия горен крайник.

Делото е насрочено за разглеждане на 29 ноември от 09:30 часа в разпоредително заседание за обсъждане на въпросите по чл. 248, ал. 1 от НПК.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини