Александровската гробница в надпревара с 22 дестинации за туристически обекта на годината

Музейният център на Тракийско изкуство в Източните Родопи в с. Александрово, в който е и репликата на уникалната гробница, е сред номинираните обекти в тазгодишната кампания на Министерството на туризма за награждаване на най-добрите в туристическия бранш у нас. Номинациите са обособени в 16 категории, а гласуването за предложенията е онлайн на сайта на Министерството.

Александровският некропол е в съревнование с още 22 топ обекта от страната в раздела за туристическа атракция. Само ден след като стартира гласуването-на 21 ноември, хасковското предложение събра 13.28 % одобрение, което го нареди на четвърто място. С най-много гласове засега е Музеят на розата в Казанлък.

Античната вила Армира край Ивайловград е друг от красивите обекти, който представя региона на Хасково. Ивайловград е с още една номинация в раздела за „туристическа дестинация“.

Община Минерални бани също присъства в номинациите с три атракциона: „Хасара“ край с. Ангел войвода, защитената местност и паметник на културата „Орлови скали“ в землище на с. Сърница и с единственият Терариум на Балканите, който се намира също на на нейна територия.

Източнородопското селище е с най-много предложение не само в категорията на атрактивните туристически обекти, а като цяло в надпреварата. Минералните бани участват още в номинациите за “събитие на годината“ с Международния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“. В тази надпревара обаче един от конкурентите е и хасковският Международен танцов фестивал „Вълшебен свят“.

Минерални бани са номинирани още в категорията „иновации“ за Водния атракцион „Чифте баня“, участват и в надпреварата за община на 2017 г., подходяща за планински туризъм, както и в секцията за балнео и СПА дестинация, включена е и в категорията за община, подходяща за културно-исторически туризъм.

Във второто издание на Годишните награди в туризмавсеки може да посочи своя фаворит до 10 декември на сайтаhttp:http://tourismawards.bg/

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм, чрез популяризирането на туристическите обекти и дестинации, да се повиши конкуренцията и качеството на туристическата услуга.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ян
    янко митев
    5 -2
    09:11, 23 ное 2017
    А тази заспалата директорка на туристическия център дето смени табелата на монумента на Богородица защо не е предложила същия в раздел "Туристическа атракция"?
  • 2
    32
    321
    2 0
    22:12, 26 ное 2017
    Ако бъдат предложени два обекта от една от община, това ще доведе до разбиването на гласовете, както това става в момента с Мин. бани, които са предложили три обекта. А защо трябва да го има името само на бащицата-феодал? Не трябва ли там да са имената на всички, които са дарили за построяването на монумента? Или за вас е важен само той.
  • 3
    Ас
    Аскувлия
    0 0
    18:58, 11 дек 2017
    За съжаление,музейният център в Александрово е слабичък. Наистина, центърът трябва да е гробницата, но историята на региона би било хубаво да бъде много по добре и ярко представена- ако не с оригинални артефакти, то с копия на тези артефакти. Същата работа, че и много по семпла е гробницата в Мезек. Даваш едни пари и почти нищо. А да няма артефакти в региона, не е така.
Последни новини