Поетични души от цялата страна мерят талант и вдъхновение в "Наздравица за любовта" в Асеновград

Националният поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта” ще се проведе за пета поредна година като част от събитията, съпътстващи традиционния конкурс за най-добро домашно вино в Асеновград. Тема на конкурса, който ще е анонимен, е опияняващата като лудо вино любов. В него могат да участват автори от цялата страна, навършили 18 години, като всеки от тях има възможност да представи до 3 стихотворения в по 3 екземпляра, а творците от Асеновград - в 4, за да участват в и в селекцията за "Най-добър автор на Асеновград”.

Творбите трябва да са неподписани, без обозначение на авторство под каквато и да е форма, непубликувани в печатни или интернет издания към момента и такива, с които кандидатът не е участвал в други конкурси. Адресът, на който те трябва да бъдат изпратени, е Община Асеновград, площад „Акад. Николай Хайтов” № 9, направление „Култура” в срок до 12 януари 2018 г. Официалното обявяване на наградените творби ще се състои на 29 януари от 17:30 ч. в Градската библиотека „Паисий Хилендарски”.

Наградният фонд, предвиден за първа награда, е 500 лв., за втора награда – 400 лв., а за трета – 300 лв. Ще има и две поощрения по 100 лв., както и награда за най-успешно представил се поет от Асеновград – 200 лв.

Подробна информация може да се види на официалния сайт на Общината.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини