24 машини почистват магистралата след тунела „Траянови врата“

24 машини обработват в момента настилката на АМ „Тракия“ между тунела „Траянови врата“ и София. Настилката е почистена до асфалт и обработката й продължава. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В района на Вакарел има мъгла и за безопасност на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, с по-ниска скорост, да спазват дистанция и да не предприемат резки маневри.

Общо над 130 машини обработват в момента пътните настилки в районите със снеговалеж в страната. Вали в областите Пловдив, Пазарджик, София, Видин, Монтана, Ловеч, Враца, Перник, Кюстендил. В готовност за обработка на настилките са още машини, за да се осигури безопасността на пътуването. Временно за снегопочистване е ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход /път II-35 Троян - Кърнаре/.

Без ограничение за всички превозни средства е преминававането през проходите „Републиката“, „Ришки”, „Котленски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Предел” и „Рожен”. През зимата ограничено за МПС над 12 т е движението през проходите „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”.

АПИ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини