Никола Чанев ще води съдебна битка докрай срещу повишаването на данъци и такси в Кърджали

Областна администрация ще обжалва до последно пред съда решенията на Общинския съвет за увеличение на местните данъци и такси. В тях се съдържат принципни грешки и несъответствия с действащото законодателство. Това заяви пред медиите Елена Златанова, юрист на Областна администрация, която губернаторът Никола Чанев представи пред медиите като страшилището на юрист-консултите на Община Кърджали.

Златанова поясни, че решението за такса „смет“ влиза във Върховния административен съд през декември, а това за данък сгради, данъка върху моторните превозни средства и туристическия данък през февруари. Ако ВАС отмени решенията на местния парламент взети с мнозинството на ДПС, то тогава общината ще трябва да връща пари на кърджалийци, поради патова ситуация от нормативен характер, поясни Златанова.

От своя страна областният управител Никола Чанев припомни, че неговият предшественик от ГЕРБ Илия Илиев е обжалвал пред Административния съд в Кърджали решенията на Общинския съвет. Временният губернатор Начо Ковачев се отказва от съдебната битка. Тя е подновена от Никола Чанев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини