Смартфоните Pixel ще пазят от надничане в екрана

Разработчици от Google ще представят следващата седмица нова функция в смартфоните Pixel, която ще предпазва екраните на устройствата от любопитните погледи на околните.

С помощта на технологията, наречена e-screen protector (електронна защита на екрана), Pixel ще разбира кога страничен човек наднича в дисплея на смартфона. За целта се използва система за разпознаване на очи, базирана на изкуствен интелект и на данни от предната камера на смартфона.

Технологията улавя ситуации, при които към екрана са насочени погледите на най-малко двама души. Очаква се тя да бъде представена идната седмица на конференцията за невронни системи NIPS 2017 (Neural Information Processing Systems), съобщи QZ.com.

От публикуваното в YouTube видео се вижда как софтуерът прекъсва работата на приложението за съобщения на Google и извежда предупреждение заедно с картинка от камерата с потенциалния натрапник.

Според разработчиците, системата е способна да работи при различни условия на осветеност и в различни пози на смартфона, като разпознава насочен поглед само за 2 милисекунди.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини