Областният Димитров и кметът Караиванов инспектираха ремонта на Пловдив - Асеновград, асфалтът полага единствената по рода си машина в страната

    Областният управител Здравко Димитров и арх. Валентин Маринов от Областна администрация – Пловдив направиха поредната инспекция на ремонтните дейности на пътя Пловдив- Асеновград. На инспекцията присъства и кметът на Асеновград Емил Караиванов. Димитров остана изключително доволен от темповете, с които вървят строителните дейности и благодари на представителя на фирма „ИСА 2000“ инж. Паун Иванов за бързината и отличното качество на полагане на асфалтовата настилка на Асеновградско шосе, което ще позволи обектът да бъде завършен предсрочно.

    В момента на обекта работи единствената по рода си в България асфалтополагаща машина VŐGELE Тя е с ширина на работната площ 12,5 метра, което позволява трасето да се асфалтира едновременно, като по този начин се избягват надлъжните фуги и се постига изключително добро качество на настилката. Инж. Иванов информира, че в момента се полага първия слой от основната настилка с дебелина 12 см, след което ще бъде поставен 6 см биндер асфалт и, ако метеорологичните условия позволят, новото трасе може да бъде пуснато в експлоатация до края на годината. Плановете са тогава да стартират ремонтните дейности по старото платно. В началото на 2018-та ще бъде положен и последния 4 см слой от устойчивата на износване настилка сплит-мастик.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини