15 ученици от Стамболово с немски сертификати за кулинарни умения

Изображение 1 от 2

    15 ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ в Стамболово получиха немски сертификати, които удостоверяват техните професионални умения в кухнята. Това стана на тържествена церемония в сградата на общинска администрация. Удостоверенията връчи директорът на училището Гочо Гогов.

    Специални гости бяха началникът на Регионално управление на образованието Христина Боева, старши експертът по професионално образование и обучение Дарина Станчева, кметът на общината Мухлис Сербест, както и Юркюш Молла - главен експерт в отдел „Образование“.

    В средата на август учениците се завърнаха от двуседмично обучение в Берлин, където стажуваха в кухните на елитни заведения за хранене. Това стана възможно след спечелен от училището проект „Да опознаем европейската кухня – да бъдем по-добри и креативни готвачи“. Проектът е финансиран от програма Еразъм+, като целта бе да се осъществи мобилна практика на учениците извън страната. Това е единственото средно училище в страната с професионално направление, което печели проект за практика извън границите на България “, обяви Станчева.

    Всеки от учениците бе подготвил презентация с впечатленията и преживяванията си в немската столица. Две от тях бяха представени на гостите. Бранденбургската врата, Райхстага, музеят на Мадам Тюсо, както и най-големият зоопарк в Европа – този в Берлин, са само част от забележителностите, посетени по време на престоя им в Германия.

    Амбициите на училището са всяка година да предоставя възможност на възпитаниците си за стаж в различни страни от Европа.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Сл
      Случаен
      1 0
      11:12, 2 дек 2017
      Браво за успехите ви. Гордеем се с вас.
    Последни новини