Окръжна прокуратура Смолян наблюдава разследването за смъртта на ловеца от село Долен

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Смолян се извършва разследване по досъдебно производство за смъртта на ловец, затиснат от свлачище в Ловен дом в златоградското село Долен

Разследването е за причиняване смърт по непредпазливост на 62-годишния К. Б., уточняват от Апелативна прокуратура Пловдив.

Припомняме, че на 02.12.2017 г., около 16 ч., в местността “Римски мост“, землище на село Долен, в Ловен дом на местната ловна дружина, осем ловци били затиснати от свлекла се земна маса от близкия скат, която разрушила стените на сградата и причинила телесни повреди на трима от тях, намиращи се вътре в сградата, един от които е починал в резултат на травмите.   

Разследването е започнало с извършването на неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествието, но поради изключително тежките метеорологични условия и поради опасност за живота и здравето на лицата, извършващи процесуалните действия, е прекратен огледа и предстои извършването на подробен такъв при нормални и безопасни условия. 

По делото е извършена аутопсия на трупа на пострадалия и е назначена съдебно –медицинска експертиза, както и химическа експертиза. Предстои назначаването на комплексна инженерно-техническа и строителна експертиза, която да установи, дали са спазени техническите  предписания  при реализирането на строежа на ловния дом. 

Ще се направят разпити на свидетели и събиране на писмени доказателства за статута на сградата, като в случай, че същата се окаже незаконна, ще бъдат уведомени съответните компетентни органи за предприемане на действия по компетентност, допълват от прокуратурата.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини