-1 °C

400 деца в Хасково са с увреждания, поздравиха ги с концерт

Международният ден на хората с увреждания беше отбелязан с поздравителен концерт в театър „Иван Димов“ в Хасково. На сцената се изявиха представители на клубовете за хората с увреждания в Хасково, Духовият оркестър, Народеният оркестър и децата от 22-ра детска градина „Звънче“.

Кметът на Хасково Добри Беливанов поздрави присъстващите на концерта. „В ден като днешния си даваме сметка, колко повече усилия трябва да положат хората с увреждания за да успеят. Затова Ви пожелавам здраве и сили винаги да преодолявате препятствията пред себе си.“, заяви градоначалникът. Кметът изказа и благодарност към хората, които се грижат за деца и възрастни с увредания за безграчинчата отдаденост и професионализъм, които проявяват.

В Хасково има около 400 деца с увреждания. В общината работят два центъра за настаняване от семеен тип, в които се полагат грижи за 28 деца. 60 деца и младежи с умствени и физически увреждани посещават дневния център „Марина“. 30 души със сетивни увреждания са настанени в специализирания дом, а над 60 деца на възраст до 7 години с увреждания получават адекватна помощ в Общностния център.

Зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова също поздрави участниците и гостите на концерта. „Когато преди 25 години 3 декември е обявен за Международен ден на хората с увреждания, целта е била политиците и институциите да се мотивират да предприемат по-ефективни действия, с които да гарантират достъп до архитектурната среда на хората с увреждания, до образование, до общия пазар на труда, до информация и до вземане на политически решения. Накратко казано - интеграция на всеки, чиито възможности са ограничени по здравословни причини“, заяви от сцената на драматичния театър д-р Здравкова. Тя допълни, че с всяка изминала година нашата среда се променя в посока достъпност за хората с увреждания. По думите й днес институциите и обществото са все по-готови да работят и да обслужват хората с увреждания.

Haskovo.net
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 16.01.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини