Ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Перник

Светлините на коледната елха в града ще бъдат запалени. Това съобщиха от пресцентъра на Община Перник. По традиция светлините на празничното дърво ще бъдат запалени от кмета на Общината Вяра Церовска. „Тази година жителите и гостите на града ще бъдат изненадани с нови светлини и ново коледно дърво. Елхата ни ще бъде по-различна и няма да отстъпва на тази в столицата и други големи градове. Ще има коледна баница, коледни късмети и много настроение за всички“, каза кметът Вяра Церовска и добави, че по традиция в украсата ще вземат участие и децата от VI-то СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

В празничния ден в Перник ще бъде открит и четиридневния фестивал на греяното вино. Той ще бъде изпълнен с много емоции, музика и прекрасните изпълнения на обичаната от младите хора певица Нели Петкова. На следващия ден в града ще пее Борис Солтарийски. В събота вечерта централният площад ще бъде огласен от славея на народната музика Ива Давидова.

„В дните преди Коледа ще направим така, че да се усеща приятна атмосфера и празнично настроение, което да споделим с приятели и да се повеселим в едни от най-хубавите дни през годината“, каза още кметът.

Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини