Португалия и Испания търсят наши работници за бране на дребни плодове

Свободните места за офертата за Португалия са 400 за работници на възраст между 18 и 50 години. Те ще се занимават с бране на малини. Работната седмица е 40-часов. Базовата месечна заплата е 557 евро + 46.42 евро (50% от полагащите се средства за отпуски и коледни празници) или 603.42 евро бруто/537,04 евро нето. Парите се изплащат всеки месец по банков път. Ще бъде сключен договор за приблизителен период от 2-3 месеца, започващ през февруари/март и продължаващ до май/юни. Работният ден започва в 07:30 ч. и в зависимост от готовата продукция е възможно в някои дни да се работят извънредни часове. Осигурено е настаняването, заплащат се само режийните разходи в размер на 2 евро на ден. Мъжете и жените се настаняват в отделни спални помещения. На работниците се осигурява храна-обяд и вечеря или в някои ферми, в които не се приготвя храна, за всеки отработен ден ще се заплащат 4.52 евро. Осигуреното от работодателя авансово заплащане на пътуването до Португалия – цената на билета, се удържа при първото изплащане на заплата. Работниците ще бъдат наети с пробен период от 15 дни, през който период те ще преминат и кратко обучение. Крайна дата за записване 12 януари.

За Испания се търсят жени-берачки на ягоди и боровинки на възраст от 18 до 45 години. Брутната заплата е 40,15 евро/ден, съгласно КТД за селското стопанство на провинция Уелва. Удръжките са 8,33% т.е. Нето - 36,00 евро/ден. Заплащането е седмично, по банков път. Има възможност за аванс пред първото заплащане. Сключва се сезонен трудов договор с пробен период – съгласно испанското законодателство. Работното време е 6,5 часа плюс извънредни часове, ако е необходимо. Настаняването е безплатно, ако работникът остане до края на кампанията. Живее се в жилищни модули. Храната се заплаща от работника като работодателят организира транспорт до супермаркетите. Пътуването до Испания и обратно се организира от работодателя и се заплаща от работника. Крайната дата за кандидатстване е 22 януари.

Други 25 жени се търсят за бране на боровинки, отново в Испания. Тук брутна заплата е 40,15 евро/ден, съгласно КТД за селското стопанство на провинция Уелва. Удръжките са 8,33% т.е. Нето – 36,80 евро/ден. Условията са като посочените за бране на ягоди и боровинки. Срокът за кандидатстване отново е 22 януари.

Ако се интересувате от обявите, посетете Бюрото по труда, където ще получите повече информация.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини