26 °C

"Палежи и грабужи" по Хайтов отново на сцената на РДТ Смолян

След невероятния успех на премиерата и изключително вълнуващите представления в турне – Ямбол, Стара Загора, София, Мадан, Рудозем, на 12 декември „Палежи и грабежи” отново ще бъдат поставени на театрална сцена в Смолян.

„Палежи и грабежи”, театрална игра по разкази и пиеси на Николай Хайтов. Спектакълът е дело  Юрий Дачев, познат ни като водещ на седмичното токшоу по БНТ „Рецепта за култура” . Той е режисьор и драматург на спектакъла. На сцената трагикомичната и сърдечна история разказва за драмите, тъгите и вълненията на съвременните Хайтови герои – родопчаните.   С Хайтова обич към Родопите, постановката разказва за мечтите и замиращите надежди на оределите жители на планинските селища, които боледуват по обезлюдяващата планина.

Един разказ, написан, както повечето творби на Хайтов с хумор, с пипер, с много обич към хората, за които разказва. В постановката дават всичко от себе си носителката на „Аскеер“ Емилия Ованесян и Димитър Димитров, както и талантливите млади актьори Атанас Найденов, Делян Илиев, Джована Галиарди, Васил Читанов, Асен Левов.

Бъдете заедно с героите в това смешно-тъжно представление, вдъхновено от света на големия български писател, на 12 декември от 19.00 часа, в зала 1 на театъра.
Билети: 0877 313 432, 0893 338 169


Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини