Глоби за милиони към "Пътна полиция" остават неплатени. Преглед на печата

"24 часа"

Президент, цар, шеф на парламента и кмет пред Стефан Данаилов

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава, Симеон Сакскобургготски, председателката на парламента Цвета Караянчева и столичният кмет Йорданка Фандъкова бяха сред повече от 700-те души, дошли на празненството на големия актьор Стефан Данаилов снощи.

Той отпразнува 75-годишния си юбилей в Народния театър "Иван Вазов".

"Труд"

Борисов поиска единни Балкани

Връщането към международни договори и спогодби не е градивно, подчерта премиерът. България, Гърция, Румъния и Сърбия се обединиха за стабилността на региона.

"Стандарт"

Глоби за милиони към "Пътна полиция" остават неплатени

Шофьорите масово не плащат електронните фишове за нарушения. Това показва статистиката на Министерството на вътрешните работи.

Според данни на Асоциацията на пострадалите в катастрофи близо половината от глобите в България не се събират. Някои от рекордьорите на пътя имат по 150 наказателни постановления.

"Монитор"

Евростат: Даваме повече пари за колата си, отколкото за дома

Българинът отделя повече разходи за поддръжката на колата си, отколкото за битовото обзавеждане на домакинството, показват данни от анализ на Евростат за общите потребителски разходи за "обзавеждане, домакински уреди и обичайна поддръжка на домакинствата" в ЕС през 2016 г.

Според европейската статистика българинът отделя за автомобила си около 7,6% от общите си разходи (при среден показател за ЕС от 6,3%), докато за поддръжката на домакинството, покупка на домакински уреди и обзавеждане отделя едва 5 на сто от същите разходи (при среден показател за ЕС от 5,5%).

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини