Електрическият сгъваем велосипед PEUGEOT с награда за индустриален дизайн

Изображение 1 от 2

    Електрическият сгъваем велосипед PEUGEOT eF01 спечели наградата l’Observeur за индустриален дизайн

    Тази престижна френска награда за дизайн бе връчена в центъра „Жорж Помпиду“ в Париж. Журито похвали иновациите на eF01.  Патентованата система на сгъване, проектирана от PEUGEOT Design Lab, позволява лесна, мултимодална употреба. Електрическият велосипед eF01 е най-новото попълнение в предложението за мобилност на PEUGEOT, което започна с електрическата тротинетка e-Kick.

    Това е първата награда, спечелена от PEUGEOT eF01.

    С иновативния му механизъм на сгъване, десет секунди и три движения, изпълнени в каквато и да е последователност, са всичко, което е необходимо за сгъване и разгъване на велосипеда. Така потребителите могат да редуват пътуване с велосипед, пеш или с автомобил и влак. След паркиране на автомобила последните километри от дадено пътуване могат да бъдат изминати без никакви усилия, независимо от терена, благодарение на мощния електрически мотор. Батерията се зарежда в багажника на автомобила по време на шофиране или в обикновен стенен контакт. Максималната скорост с електрическо придвижване е 20 км/ч и позволява пробег от 30 км. 

    Церемонията наза връчване на наградите за френски индустриален дизайн Les Étoiles de l'Observeur се състоя на 5 декември в центъра „Жорж Помпиду“ в Париж. Тя събра 1 400 професионалисти в присъствието на държавни представители. Всяка година l’Observeur du Design l’Etoile d’Or награждават най-добрите постижения на френски дизайнери и компании. Наградите се организират от 1999 г. от Агенцията за стимулиране на индустриалните разработки с подкрепата на Министерството на икономиката и културата.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини