7 с обвинения за реекспорт на медикаменти. Преглед на печата

"Сега":

Борисов в Лондон: Лошо нещо е Брекзитът

Въпреки процесите, които текат между Европейския съюз и Великобритания, България очаква Обединеното кралство да остане стратегически партньор на Съюза по ключови въпроси като сигурността и борбата с тероризма, заяви днес министър-председателят Бойко Борисов пред британската си колежка Тереза Мей, по чиято покана е на работно посещение в Лондон.

Двамата обсъдиха сътрудничеството в областта на миграцията и на сигурността, съобщи сайтът на Министерския съвет. Бе дадена висока оценка за взаимодействието между специалните служби на България и Великобритания.

Борисов посочи, че очаква подкрепата на Лондон за интеграцията на страните от Западните Балкани.

Дело. 

"Монитор":

7 с обвинения за реекспорт на медикаменти

Специализираната прокуратура ще предяви утре обвинения на 7 души за незаконен реекспорт на скъпи лекарства. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура. Става въпрос за медикаменти, които се реимбурсират частично или напълно от Националната здравноосигурителна каса. Повечето от тях са животоспасяващи и животоподдържащи и поставят пациентите в риск, когато изчезнат от пазара в резултат на износ, коментираха от пациентските организации.

На 2 декември МВР и прокуратурата разкриха престъпна група за паралелен износ на лекарства от България в страни от ЕС. 

Банско. 

"24 Часа":

Ангелкова: Със сигурност подкрепям изграждането на втори лифт в Банско

Министерството на туризма и аз лично винаги сме подкрепяли изграждането на втори кабинков лифт в Банско и със сигурност ще подкрепим това и за в бъдеще, защото е изключително важно не само за развитието на туризма, но и като цяло на планинския. Това каза  пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова след кръгла маса за проектите на решения на Министерския съвет за Национален парк "Пирин" и за "Ски зона Банско", предаде "Фокус".

Обвинение. 

"Дума":

Кметът на Септември ощетил общината с 13 млн. лв.

Проверка на ДАНС е установила 13 милиона лева щети за община Септември при управлението на настоящия кмет от ГЕРБ Марин Рачев. Копие от преписката е получена и в инициативния комитет "Да спасим община Септември", по чийто сигнал бе извършена проверката. Според председателя му Николай Баташки прокуратурата е образувала наказателно производство за две престъпления. Едното е за неизгодна сделка за купуване на земя от общината от втората братовчедка на жената на кмета на завишена цена над 110 пъти. Другото е за сключване на незаконни сделки по обществени поръчки.

Сигналът до главния прокурор бе подаден от комитета на 7 октомври. Той бе за закупени от общината през тази година 10 декара земя за построяването на завод за компостиране на отпадъци в землището на село Варвара на цена от над 147 000 лева.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини