27 °C

Семейна коледна работилница отвори врати в димитровградската библиотека

Семейна коледна работилница отворя от днес врати в Детския отдел на Градска библиотека "П.Пенев". В нея майки, татковци, баби и дядовци, заедно с деца и внуци ще могат да изработват коледни украси. Работилницата може да се посещава цяла седмица - до 16 декември събота, включително. Ще бъде отворена от 9:00 до 18:00 часа.

Материалите са осигурени от работилницата, а единственото, което е нужно е въбражение и сръчни ръце, обясни библиотекарят Светла Билярска. За изработката на играчки и украси тя е подготвила материали като консервни кутии, изгорели ел.крушки, празни цигарени кутии и др. 

С подходящата украса те се превръщат в коледни моливници, коледни пингвини, елхи и др. В детския отдел разполагат и с машина за рязана на стиропор, който е подходящ материал за снежни човеци, снежинки и др.  

Целта е цялото семейство да се включи в направата на празнична украса за Коледа, обясни Билярска. Работилницата може да се посещава цяла седмица - до 16 декември събота, включително. Ще бъде отворена от 9:00 до 18:00 часа.

Междувременно в шадравана на лятната читалня на библиотеката вече е монтирана и коледна елха от найлон по идея на Светла Билярска.


Хороскоп за 24.05.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини