31 °C

Семейна коледна работилница отвори врати в димитровградската библиотека

Семейна коледна работилница отворя от днес врати в Детския отдел на Градска библиотека "П.Пенев". В нея майки, татковци, баби и дядовци, заедно с деца и внуци ще могат да изработват коледни украси. Работилницата може да се посещава цяла седмица - до 16 декември събота, включително. Ще бъде отворена от 9:00 до 18:00 часа.

Материалите са осигурени от работилницата, а единственото, което е нужно е въбражение и сръчни ръце, обясни библиотекарят Светла Билярска. За изработката на играчки и украси тя е подготвила материали като консервни кутии, изгорели ел.крушки, празни цигарени кутии и др. 

С подходящата украса те се превръщат в коледни моливници, коледни пингвини, елхи и др. В детския отдел разполагат и с машина за рязана на стиропор, който е подходящ материал за снежни човеци, снежинки и др.  

Целта е цялото семейство да се включи в направата на празнична украса за Коледа, обясни Билярска. Работилницата може да се посещава цяла седмица - до 16 декември събота, включително. Ще бъде отворена от 9:00 до 18:00 часа.

Междувременно в шадравана на лятната читалня на библиотеката вече е монтирана и коледна елха от найлон по идея на Светла Билярска.


Хороскоп за 21.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия

Случаен виц

Последни новини