Минерални бани изпревари Велинград като СПА центъра в Наградите на Министeрството на туризма

Община Минерални бани е обявена като най-добрата балнео и СПА дестинация у нас в крайното класиране на тазгодишния конкурс на Министерството на туризма. С 46,26 % Източнородопската община от Хасковска област изпреварва традиционно популярната дестинация в това направление Велинград.

Номинациите за туристическите награди са обособени в 16 категории, а гласуването за предложенията беше онлайн на сайта на Министерството. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония на 12-ти декември.

Хасково достойно се представи в раздела за туристическа атракция. Музейният център на Тракийско изкуство в Източните Родопи в с. Александрово, в който е и репликата на уникалната гробница, е на пето място сред 24-те топ обекта от страната. В категорията, като най-любима и разпознаваема дестинация на първо място е класирано тракийското светилище и древна обсерватория Бегликташ край Приморско.

Античната вила Армира край Ивайловград е друг от красивите обекти, който представи региона на Хасково и взе подобаваща позиция в класацията.Друга категироя-"Туристическа дестинация" Ивайловград е класиран на 5-то място от 12 предложения.

В Категорията „ Духът на България“ овациите тази година обира с 47,75 % от гласувалите Празникът на розата в община Стрелча. Община Пловдив е категорично на първо място като най-доброто място за културно-исторически туризъм. Над половината от гласувалите за подредбата на номинациите са посочили като най-добра община за планински туризъм Банско. Наградата за тази година в категорията за морска туристическа общинска дестинация е за Поморие. Крепостта-музей „Баба вида“ е припозната от 1069 от гласувалите като любима в категорията „изборът на българите“.

Събитието, посочено като най-атрактивното за годината е Франкофонският фестивал в Благоевград.

А Веломаршрутът Дунав Ултра ще вземе наградата за туристическа иновация на годината. Петзвездният шахматен мач под небето, който се проведе в Албена е отличен като най-добро специализирано туристическо събитие на 2017 година.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ан
    Ангел
    32 -5
    15:07, 11 дек 2017
    ...и сниман хотела,който от 2 години не работи и е запуснат и заложен в банка!
  • 2
    Аб
    Абв
    7 -2
    16:09, 11 дек 2017
    Замъка отвори ли?
  • 3
    Ma
    MAAVI PARA
    12 -14
    17:24, 11 дек 2017
    Браво , афферим на искендер
  • 4
    Ас
    Аскувлия
    29 -3
    18:51, 11 дек 2017
    Беглигташ пред Перперикон и Татул? Че то и Шарапаните са по интересни от Беглигташ.
    Минерални бани пред Велинград? Може и да стане, ама много му трябва още.
  • 5
    Браво на Национален Kурорт Минерални Бани !.....
    Сега трябва и рейс от Хасково да пуснат за басейна и Аида.....
    Нали сме ужким Европейци....
  • 6
    Ni
    niksyn
    16 0
    12:49, 12 дек 2017
    Мин.бани не може са стъпи на малкия пръст на никой курорт с минерална вода, като започнем от Старозагорските бани, през Павел баня, Велинград, Хисаря и т.н.. В мин. бани няма един добър хотел- дупки с басеин за киснене метър на три, които смучат пари от здравната каса и "България", на който водата в басейна е по-мътна от боза и в сауната автоджамбази и ракиджии си търкат кирта със сода и мед. Тази класация е като идиотщината, че Хасково бил най-добрия град за живеене в България!
  • 7
    Те
    Теодор
    14 0
    13:21, 12 дек 2017
    Едно дълго и силно "хахаха" за тази платена статия! А бе на кого ги разправяте, че Минерални бани щяло да удари в земята Велинград??? Ало, смешковци! Няколко турски хотелчета има там, те ли ще се сравняват с велинградските? Може би и с Павел баня??? хахаха!
  • 8
    Кр
    Крум
    11 0
    15:06, 12 дек 2017
    в Павелбаня има поне Севтополис, който си е 4 звезден хотел. Кой е хубавия хотел в асковските минерални бани?!
  • 9
    Те
    Тенчо
    1 0
    11:09, 14 дек 2017
    Гранд-хотел "ЯМАН" и Парк-хотел "Айлин"!... 5 звезди
Последни новини