27 °C

Богоровци запознават първокласници със забавната физика

Клуб „Мобилна лаборатория“ към ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ се завърна от успешно участие в 16-ото национално състезание по природни науки и екология в Кюстендил. Там възпитаниците на ръководителя Стефка Иванова са се представили със свой оригинален проект – представяне на игри и опити от експерименталната физика.

Неговата цел е запознаване на деца в предучилищна възраст и в първи клас с физичните явления и процеси. Това става под формата на игри и забавления и по подходящ за възрастта им начин.

Журито на състезанието е включвало представители на родни университети и БАН. Те са били впечатлени от проекта на на клуб „Мобилна лаборатория“, разказа Иванова.

Християна и Ирина от гимназията, които са представили разработката в Кюстендил. Те разказаха, че са доволни от участието си в националното състезание. Освен, че са се представили достойно, са споделили идеята си с останалите участници и резултатите от работата си.

Клуб „Мобилна лаборатория“ работи вече втора година и е съвместна инициатива с първокласници от ОУ „Алеко Константинов“ и детски градини.

„Децата показаха, че се справят добре, ранното изучаване на природните науки и екологията ще им помогне после в 3 и 4 клас“, сподели ръководителят Стефка Иванова.


Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини