18 °C

Четат приказки в библиотеката, 1800 деца са нови читатели

Близо 20 деца от 3-та детска градина сграда „Незабравка“ гостуваха в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково по време на Националната седмица на четенето 11-15 декември.

Децата от подготвителната група гледаха филма „Франклин“, слушаха и приказки, четени им от библиотекарите в детския отдел.

След заниманията всички деца имаха възможност да получат безплатен абонамент за библиотеката. Някои от тях си заеха и книжки за четене вкъщи. От културната организация казаха, че новите читатели за тази година са близо 1800 деца до 7 клас (13-14-годишни).

Във връзка със седмицата на четенето и предстоящите коледни празници в „Незабравка“ организирали и редица свои инициативи. Родители и ръководството на градината купили книжки за подаръци за децата. Направили и кът с книжки за четене.

Инициативата за коледно четене на приказки е на библиотеката и в него участват и други детски градини. Утре ще гостуват деца от 20-та детска градина „Весели очички“. Идеята е да се популяризира четенето при децата и да свикнат с атмосферата на библиотеката.

Haskovo.net


Хороскоп за 22.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини