Дневен ред от 8 точки имат съветниците днес

8 точки ще обсъждат днес общинските съветници. Последната за годината сесия ще се състои от 17.30 в Пленарна зала.

От обществен интерес са две от точките в проекта за дневен ред – проекта за план-сметката за събиране, сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци и поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване за 2018 г. в Първомайска община. 1 262 532 лв. са срествата, които според кмета Ангел Папазов ще са необходими за тази дейност.

Втората точка от дневния ред е за актуализиране на бюджета на общината. Тя предизвика известно напрежение, тъй като част от предвидените капиталови разходи бяха пренасочени за текущи ремонти на учебни заведения и за покриване на нуждите на футболния отбор. Предложената актуализация не променя финансовата рамка на общинския бюджет и той остава 16 463 171 лв.

По време на сесията ще бъде проведен избор за представител на Община Първомай за участие в комисията за изработване на Областна здравна карта за област Пловдив. Съветниците са се обединили около името на д-р Румяна Бойлова.

Общинските съветници са се запознали и ще гласуват приемане на междинен доклад за изпълнение на общинския план за развитие на община Първомай за периода 2014 – 2017 година. На сесията предстои да бъдат одобрени за продаване земеделска земя от общинския поземлен фонд, имот от кв. Любеново, учредяване право на строеж за надстрояване на съществуващ магазин и разрешение за изработване на Подробен утройствен план във връзка с промяна на предвидени, но нереализирани улици по плана на село Буково.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини