Повдигат обвинение на зам-министъра на транспорта Ангел Попов

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов ще бъде обвинен в измама. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров на брифинг в прокуратурата.

Измамата касае сумата от 8000 евро, която е била предложена, поискана и взета от негови колеги превозвачи, за да бъдат взети съответни разрешителни в Министерството на транспорта. Такива обаче не са били уредени.  Измамата касае дейност на Ангел Попов преди да стане министър, стана още ясно от думите на главния прокурор.

Зам.-министър Ангел Попов е номинация на Обединените патриоти. Скандал около съответното обвинение, което ще му бъде повдигнато, възниква не за първи път. Този въпрос беше повдигнат още при сформиране на коалицията, но патриотите от НФСБ защитиха заместник-министъра си. 

При назначаването на Ангел Попов за заместник-министър превозвачески организации протестираха. В писмо до премиера Бойко Борисов, те посочиха и данни за злоупотреби от страна на Ангел Попов. Те заплашиха, че ще откажат да работят със зам.-министъра. 

По-късно самият Попов обяви, че съди транспортната организация, която протестира срещу него. Фирмата била с отнет лиценз.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини