Децата от градините подаряват усмивки от Коледен базар за Криси и Дани

    За усмивките на 5-годишния Криси и 11-годишния Дани от Хасково, които се нуждаят от лечение, десетки малки ръчички от детските градини изработиха сувенири за Коледния базар, организиран от Общината. Всички средства от продажбите на красивите картички, елхички, снежни човеци и сурвачки, ще отидат в помощ на двете момчета, които страдат от мускулна дистрофия тип Дюшен. Бързо прогресиращото заболяване ги отвежда в клиника в Турция, където им се правят преливки на стволови клетки.

    Базарът днес беше открит във фоайето на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Със сърдечен поздрав за труда към децата, техните преподаватели и родителите, които са помагали за изработването на ръкоделията, се обърна шефът на Дирекцията по хуманитарни дейности Златка Караджова. „Убедена съм, че всеки подарък, изработен от вас ще намери своя дом, а доброто трябва да се възпитава от рано в децата, така, както днес се случва това“, посочи тя. Освен за двете момчета, част от събраната сума от базара, ще бъде заделена и за оборудването на сензорна стая в Общностния център.

    Децата от Градина 22 “Звънче“ превърнаха в истински празник с артистичните си изпълнения откриването на базара, който ще остане отворен до края на деня.

    Сметките на двете момчета, по които и виеу може да помогнете:

    Дани на 11 години

    Прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен, нуждае се от средства за лечение в клиника в Турция.

    Милена Димитрова Бялкова- Иванова
    ЦКБ АД Клон Хасково
    IBAN: BG59 CECB 9790 40D4 7095 00
    BIC: CECBBGSF

    Кристиян Милчев на 5 години

    Прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен, нуждае се от средства за лечение в клиника в Турция.

    BIC UNCRBGSF
    IBAN BG65UNCR70001522974851
    Титуляр: Кристиян Милчев

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини