Стартират новите филмови проекти на еТВ за Родопите, героите и легендите на планината

еТВ стартира излъчването на три нови филмови проекта, три нови телевизионни предавания, които ще покажат невероятни места, природни гледки, хора, легенди и … още нещо. Наалото е днес!

На 18 декември 2017 от 18.30ч. ще се излъчи първия епизод на документалната поредица „Неопитомените Родопи“ с автор Анелия Веселинова. Тя ще ви пренесе в далечни времена, ще разкаже легнди за Родопите. С помощта на мащабни възстановки пред зрителите ще оживеят истории за любов, съкровища и поколения пазени тайни. Актьорите, които участват във възстановките са хора от самите населени места, в които са правени снимките. Те ще покажат на живо легендите, а в ролите ще видите ентусиазирани родопчани – от кметове, фелдшери и учители до читалищни самодейци от всички възрасти. Включват се културни, образователни институции, местни сдружения и организации. Всеки месец ще може да гледате колоритни възстановки, разказващи преданията и легендите на селища в региона на Смолян и околностите. В малки филми, поредицата ще повдигне завесата за тайните на планината, предавани от уста на уста от векове. „Прокълнатото съкровище“, „Изворите на Арда“ и „Дяволският мост“ - само част от филмовите приключения в новата поредица. „Неопитомените Родопи“- нещо ново, което ще ви изненада!

Месечното предаване „Пътувай с нас“ е с кратки филмчета за възможите туристически маршрути-за любители на пътешествията из уникалните Родопи. Авторът Величка Петкова ще ви заведе до непознати кътчета на различни места, ще ви срещне с хората и планината. Ще ви представи различни по трудност туристически маршрути в популярни и не толкова дестинаци. Предаването е за приключения и екстремни преживявания. В поредицата „Пътувай с нас“ зрителите ще могат да се насладят на природата на Родопите и да планират маршрутите, през които биха искали самите те да преминат. Филмовите пътувания ще ви покажат точно откъде трябва да минете, какво да търсите и да очаквате по пътя. Туристическите дестинации ще бъдат както известни, така и тепърва навлизащи в полезрението на туроператори и туристи. Първото пътуване на екипа ни е на коне към Изворите на Арда, а емоциите от другата страна на екрана са гарантирани!

От мерак“ - предаване за фолклор, традиции, занаяти и истински родопчани, които умеят да пазят и предават енергията на планината. Ще ви срещне с известни и не дотам музиканти, актьори, майстори, самодейци, а героите са пъстри-от творци и интелектуалци, до корави мъже, овчари и планинари, които си вадят хляба в планината. В центъра на „От мерак… “ ще бъдат най-популярните и не толкова известни герои,и интересни персонажи от Смолян и региона. Анелия Веселинова е автор на предаването, което ще ви покаже чешити, таланти, уникати с особени дарби и характери. Ще ви срещнем с любими образи, зевзеци и други невероятни личности – всеки със своите различни странности, умения и способности. Свързва ги общото качество – родопчани с големи сърца, способни да разсмиват и разплакват, всеки със своето „изкуство“.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини