Четири катастрофи през почивните дни в Кърджалийско, един пострада

Четири са пътните произшествия в областта през почивните дни с един пострадал. Между селата Бойно и Кобиляне 67-годишен с „Опел“ се блъснал в дърво, след като загубил контрол над управлението вследствие на движение с несъобразена скорост. При удара 69-годишна пътничка получила фрактура на ръката и е била настанена в кърджалийската болница. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство. Само с материални щети са другите три катастрофи между селата Бряговец и Странджево, по пътя от Момчилград за Кърджали и на ул.“Булаир“ в областния център. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. На виновните за произшествията са съставени актове по ЗдвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. В неделя в 2,45 часа на бул.“България“ в областния център за проверка бил спрян лек автомобил „“Сеат“, управляван от 43-годишен. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,24 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан в полицейското управление.

292 автомобила са били проверени в специализирана операция по линия на ТИСПОЛ в областта за подобряване на пътнотранспортната обстановка. Констатираните нарушения са 77 и за тях са съставени 15 акта и 62 фиша.

12 огнеборци са загасили запалени комини и контейнери в Кърджали и Джебел. Четири спасителни екипа от службите в Кърджали и Момчилград са свалили болна жена от жилище до медицински екип, отстранили са ламарина от жилищен блок, изтеглили аварирал автомобил на брега на яз.“Кърджали“ и почистили пътното платно в района на село Глухар от разлято гориво след катастрофа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини