„С аромат на коледни сладки“ школа „Колорит“ усмихва празниците

    Ухае още от входа на ванилия и джиндифил, на прясно изпечени меденки, на дом. А вътре-уют, красота и стил. Усмихнатата ръководителка на Школата по приложни изкуства „Колорит“ Веселина Делчева с помощта на няколко от по-големите си възпитаници поставят последните щрихи на Коледната изложба. Тя е подредена във фоайето на читалище „Заря“, където е и дома на приложниците.

    Децата на Веселина Делчева, най-малките от които 6-годишни, са се погрижили обстановката и усещането да носят духа на Коледа.

    Идеята за тази първа коледна тематична изложба, която школата осъществява, е престоявала две години. Седем месеца ръководителката е избистряла концепцията и е подготвяла материалите и стилистиката й. Децата са оформяли своите идеи и са ги реализирали в продължение на последните три месеца. Но резултатът си заслужава вниманието на публиката.

    „Ароматът на коледните сладки е един от ароматите, които навяват домашен уют и топлота, припомнят ни за един от най-светлите семейни празници-Рождество Христова. Затова и решихме да пресъздадем коледните сладки под формата на играчки“, разказва Веселина Делчева за началото на идеята, която се развива до мотото на изложбата „С аромат на коледни сладки“. Надграждат и сътворяват още красоти-работят върху дърво, работят с различни техники. Тематичните цветови акценти в изложбата-червено, златно, ментово, показват стил и естетическото натрупване, които децата учат в школата.

    До края на седмицата Читалище “Заря“ е едно от места, което ще е озарено от положителност, едно от местата, което не бива да пропуснете да посетите, защото изложбата „С аромат на коледни сладки“ ще ви усмихне, ще ви подари празничен заряд.

    Откриването е тази вечер от 18 часа.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини