5-класници с тарамбука веселиха старците в Канена

    Фолклорни изпълнения развеселиха възрастните хора в Кенана дни преди Коледа. Пред пълната зала се изявиха дует „Огнени ритми“ – петокласниците от ОУ „Никола Вапцаров“ - Александър и Халиосман, които вдигнаха градуса на настроението. При изпълнението на „Бяла роза“ директорката на Дома за възрастни Любка Евтимова поведе хорото, на което се хванаха и някои от обитателите.

    Друга петокласничка от школото пък изпълни няколко народни песни, а ръководителката им Стиляна Ангелова пожела на възрастните хора да бъдат здрави, благословени и обичани.

    Пред публиката прозвучаха и няколко авторски стихове от поетесата Лидия Налбантова и председателката на Съюза на диабетоболните Христина Мантарова.

    Това е поредният концерт за обитателите на Дома за възрастни хора по случай Коледа, каза Любка Евтимова. През следващите дни се очакват изяви на деца от 16-та и 22-ра детска градина. В петък ще гостува Орловската група от местното читалище. А в събота от читалището в димитровградското село Ябълково, които не само ще представят концертна програма, но подготвили и почерпка. От хасковския Ротари клуб пък ще зарадват възрастните хора с подарък – тонколони и микрофон. С тях може да открием и неизявени таланти, предвижда Любка Евтимова.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини