Многократно "залавяният и ликвидиран" Багдади сега бил в американска военна база

Много пъти вече доклади твърдят, че лидерът на Ислямска държава, 46-годишният Абу Бакр ал Багдади е ликвидиран, но никой от тях не е потвърден досега.

Според непотвърдена информация на турската медия "Йени Сафак"  ал Багдади е заловен от американски военни в Ирак и след това е отведен в американската база в Рас ал Айн, Сирия. Медията допълва, че той може да е ранен в крака.

Русия в момента няма данни за предполагаемото залавяне на Абу Бакр ал Багдади от американски военнослужещи, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Спутник".

През октомври Пентагонът заяви, че вярва, че Ал Багдади все още е жив, и аудиозаписът, за който се предполага, че той говори, е проверен  от американската разузнавателна служба и е автентичен. Преди това руските министерства на отбраната и министерство на външните работи заявиха, че Багдади е бил убит при въздушен удар близо до сирийския град Ракка на 28 май. Тази информация обаче не е потвърдена, а иракското министерство на вътрешните работи по-късно заяви, че е жив и се крие в Сирия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини