Петя Делчева №1 на Спортното, Петю Кирев треньор на годината

    Състезателката по борба Петя Делчева е Спортист №1 на Спортното училище „Стефан Караджа” в Хасково. През 2017-а година единайсетокласничката стана европейска шампионка и световна вицешампионка. Тази вечер тя не присъства на награждаването на най-добрите спортисти на школото, тъй като е на базов лагер с националния отбор. Наградата връчи областният управител Станислав Дечев на единия от наставниците й Петю Кирев, който беше избран за треньор на годината в Спортно училище. Той пожела за състезателката си догодина да спечели квота за участие в Олимпийските игри. Благодари и на колегите си Иво Раев и Стоян Чобанов за съвместната им работа.

    За отбор на 2017 г. беше определен хандбалният отбор на Хасково за девойки до 19 години, който стана държавен шампион и зае второ място за Купата на България. Наградата на състезателките връчи началникът но РУО Христина Боева, която е бивша състезателка по хандбал.

    За второ място в индивидуалната класация получи състезателят по бокс Емирджан Мехмед, сребърен медалист в Европейското първенство. На третата позиция беше класиран борецът Мерт Рамадан. На четвърта и пета позиция са състезателките по вдигане на тежести - сестрите Мария-Магдалена и Габриела Киреви. На шеста позиция е боркинята Димитринка Сергеева, следвана от Християна Петрова (хандбал), Борислав Бръмчев (борба), сестра му Весела Бръмчева (борба) и Йорданка Стоянова (лека атлетика).

    Всички състезатели получиха парични награди и спортни екипи.

    Директорката на Спортното училище Силвия Тенчева поздрави възпитаниците на школото с успехите им, благодари и за усилията на техните треньори.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ло
      Лошо
      13 -9
      23:44, 18 дек 2017
      Кирев гласува против пари за спорта а го награждават ей това не го разбирам ! Живи и здрави на вкички хора и весела коледа и щаслива нова година .
      • Ди
        Димо
        3 -4
        10:53, 19 дек 2017
        Пир по време на Чума! Поредният опит-пиар на бившата журналистка - "директор" С. Тенчева да прикрие агонията на Спортното! Колегите учители знаят, РУО знае, всички знаят, но на всички НИ е изгодно! Историята на Спортното е започнала като интернат по Борба, страхувам се че така и ще завърши!
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      3 0
      07:46, 19 дек 2017
      Ох !!!
    • 3
      Ки
      Кирев
      6 -5
      08:15, 19 дек 2017
      Към Лошо: Кирев никога не е гласувал против пари за спорта, просто не участва в самото гласуване защото беше наясно , че пари няма да има нито за спорт нито за култура. Смятам че вече на всички е ясно това и ако тези пари ги няма причината не е в него а в един друг конфликт между управляващи и кмет. Но пък за тази година Кирев ще поиска дори по значима сума за спорт в новия бюджет ,защото това се прави сега за да не ти откажат в декември.Друг е въпроса за професионалните му качества , тях може да коментирате на воля, но бъдете обективни.
    • 4
      Ди
      Димитър Господинов
      11 0
      09:47, 19 дек 2017
      Евала на човека щом и без пари успява да прави шампиони! Другите и толкова не могат. А до гласуването за бюджета всички сме наясно, че даването на пари за спорт не зависи от него. И да гласува и да не гласува, други цепят баницата! БАН като протестират и гласуват от години вижте ги докъде са стигнали. Истината е, че в тази държава нито спорта, нито културата, нито науката могат да просъществуват с тези мизерни пари, които им се отделят. Това, което е достойно за уважение все пак е силата на тези хора да продължават да се борят и да ни правят горди с успехите, които техните възпитаници постигат.
    Последни новини