Леден ужас по улиците на Смолян, десетки автомобили в леден капан /вижте видео/

Масово улиците в областния град са заледени и движението тази сутрин беше сериозно затруднено, особено в тесните второстепенни улици. Автомобилите трудно излизат по ледената пързалка, много коли просто за в ледена клопка. В същото време паркираните автомобили пречат на техника и камиони за почистване и опесъчаване.

На хората се налага да звънят на 112, за да им се съдейства и чрез тях да се изпрати камион за опесъчаване. Което пък не е работа на Спешен център 112 , а на общината и фирмата по зимното почистване. Изобщо затворен кръг, от който няма да има излизане, докато не се въведат правила, а за тези, които не ги спазват- да се налагат установените санкции. Защото иначе ред няма да има-само глобите биха възпитали българина да спазва правилата.

Прилагаме клип на наш читател, който нагледно илюстрира състоянието на уличната градска мрежа. Според Иван Нендов от Смолян, в 7.44 часа тази  сутрин /20 декември 2017/ се наложило да звъни на 112, за да се опесъчи улицата зад детска градина "Синчец" в областния град.

По думите му в края на улицата е имало и много други закъсали коли, които не са били в състояние да мръднат и са пречели на камиона да влезе и да хвърля пясък. Изобщо безхаберието с паркирането и зимната поддръжката на улиците продължава, а вчера падна първия сериозен за този сезон сняг. Какво ли ни чака още?

Вижте видеото на наш читател от улица на Новия център в Смолян.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини