Предвиждат ремонти на две улици в района на бившата консервна фабрика

    В капиталовата програма на Община Димитровград са залегнали ремонти на две второстепенни улици, съобщи при обсъждане на бюджета на 2018 година кметът Иво Димов. Те се намират в района на бившата консервна фабрика.

    Едната отсечка, която ще се оформи се намира до блок №4 на бул."Стефан Стамболов" и минава през паркинга, който е на общински терен и е на бившите "Заводски строежи", каза Димов. Чрез ремонта Общината има намерение да осигури достъп до другия паркинг, намиращ се зад новата сграда на Дома на техниката. Така, според кмета ще се оформят повече места за паркиране на посетителите на Неделен пазар. 

    Другата второстепенна улица, включена в капиталовата програма е от пресечката на бул."Ст.Стамболов" до заведение "Лебеда", която преминава покрай ветеринарната клиника "Аренавет" и излиза на улицата до "Енди маркет".

    Димов бе на мнение, че в момента там се оформя една строителна зона, която продължава да се разраства и трябва да бъдат създадени необходимите условия. Ще бъде изградена подземна комуникация - канализация, а също и бордюри и тротоари, предвидено е и асфалтиране. 

    И през 2018 година ще продължи ремонта на бул."Раковски" в Димитровград. Миналата година бе рехабилитиран участъка пред сградата на Общината. Догодина се предвижда ремонт на булеварда от пресечката с ул."Цар Борис" в посока хотел "Славяни" до пресечката с ул."Вилхем Пик". Подмяна на подментата инфраструктура и асфалтиране предвижда ремонта.

    Ремонт се предвижда и на подпорната стена на Районен съд -Димитровград, която от години се руши. На дневен ред е и обновяването на сградата на детската градина в село Черногорово, като администрацията ще кандидатства по програма "Красива България".

    Спешен ремонт е нужен и на сградата на кметсвото в село Крум, която пропада, съобщи Димов. Вече е направено конструктивно обследване и са започнали начални строителни дейности. Още две кмества в община Димитровград са в подобно положение, каза кметът. Ще се обновяват и сгради на няколко читалища в общината.

    Близо 50 000 лв. през 2018 година са предвидени за реконструкция и обновяване на детски площадки в различни части на града. В капиталовата програма на Общината, в която са заложени 2 425 000 лв. е залегнал и ремонт на помпената станция на минералния извор в Меричлери.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      4 0
      09:48, 23 дек 2017
      Улиците в района на бившата консервна фабрика са приети без специализирани схеми по В и К, Ел , газ и други. Променен е само Регулационният план, което противоречи на законовата уредба. Това са подземни проводи и съоръжения които не са взети в предвид от общината и ще се стигне до непредвидливо използване на средства от данъкоплатеца. Всичко това е да се обслужат интересите на Митрушев в района на бившето ФЗС. Новите му магазини са там. Кмете, вземете се в ръце и спазвайте законовата уредба. Знаете ли колко изменения на РП са без специализирани схеми. Нима Дончева разбира от всичко това. Нима Добрева, която забърка тези каши. Колко е да се излъже един кмет с лъжлива диплома. Каква роля играят Гавазов и Стойков в експертния съвет по строителство, когато се приемат проекти нарушаващи наредби и закони. Вижте в каква смешна картина се вкарва общината. Възложено е заснемането от специалист на новите пейки по бул. "България". Те са напълно неизползваеми, но сега се заснемат и се харчат парите на данъкоплатеца по общинска глезотия. Тези пейки не са обект за заснемане по Закона за кадастъра или по Наредба 5. Какви са тези простотии. Изгонете некадърните директори, големи длъжности сте им дали, но не разбират от материята. Харчите парите на данъкоплатеца и не защитавате интересите му.
    Последни новини