20 °C

Алековци организираха Коледен базар в подкрепа на Габи и Радост

1010 лв. набраха за лечението на димитровградските деца Габи и Радост ученици от ОУ "Алеко Константинов". Възпитаниците на 1 д клас с ръководител Боряна Петрова и 4 б клас с ръководител Ваня Зафирова организираха благотворителен Коледен базар, за да съберат средства за децата в нужда..

За базара бе съобщено още по време на благотворителния концерт, посветен на Габи и Радост и организиран от НЧ "Христо Ботев 1902" в края на ноември. По време на събитието бяха набрани близо 7 900 лв. Алековци изработиха картички и сувенири за Рождество Христово, а в базара се включиха активно родители и преподаватели 

Парите от благотворителното мероприятие на алековци вече са предадени на читалище "Христо Ботев" и ще бъдат разделени и преведени по сметките на двете деца. 8 -годишната Габи се нуждае от операция в Германия, а 4- годишната Радост провежда лечение в Турция, за да проходи.

Благодарности за жеста отправя димитровградкото читалище, заедно с родителите на двете деца, за които това е прекрасен коледен подарък. Читалище "Хр.Ботев 1902" и ОУ "Алеко Константинов" си размениха свидетелства за дарение.


Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини