Алековци организираха Коледен базар в подкрепа на Габи и Радост

    1010 лв. набраха за лечението на димитровградските деца Габи и Радост ученици от ОУ "Алеко Константинов". Възпитаниците на 1 д клас с ръководител Боряна Петрова и 4 б клас с ръководител Ваня Зафирова организираха благотворителен Коледен базар, за да съберат средства за децата в нужда..

    За базара бе съобщено още по време на благотворителния концерт, посветен на Габи и Радост и организиран от НЧ "Христо Ботев 1902" в края на ноември. По време на събитието бяха набрани близо 7 900 лв. Алековци изработиха картички и сувенири за Рождество Христово, а в базара се включиха активно родители и преподаватели 

    Парите от благотворителното мероприятие на алековци вече са предадени на читалище "Христо Ботев" и ще бъдат разделени и преведени по сметките на двете деца. 8 -годишната Габи се нуждае от операция в Германия, а 4- годишната Радост провежда лечение в Турция, за да проходи.

    Благодарности за жеста отправя димитровградкото читалище, заедно с родителите на двете деца, за които това е прекрасен коледен подарък. Читалище "Хр.Ботев 1902" и ОУ "Алеко Константинов" си размениха свидетелства за дарение.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини