Хасковлии се втурнаха да купуват пуйки и прасенца за Коледа

    На животинския пазар в Хасково кипи оживление днес. Любителите на прясното месо за Коледа купуват живи пуйки и прасенца. Мъжките пернати вървят по 8 лева за килограм, а женските се предлагат малко по-евтино – по 7.50 за килограм. Един от търговците на Хайван пазара беше бившият кмет на село Зорница Айдън и жена му, които продава​ха​ ​щастливи 10-килограмови "еко" пуйки. Стопаните обясниха, че фитките са отглеждани по поляните край селото.

    Прасенцата пък излизат по 100​-120 лева за бройка. ​След традиционния пазарлък между клиенти и търговци цената може малко да падне.

    В магазините замразените вносни пуйки пък вървят по 6.40 за килограм. Изглеждат по-насметка, но никой не знае кога са замразени.​

    След покупката на пуйка или прасенце домакините трябва да изберат рецепта за приготвяне на пуйката или прасенцето за трапезата. За по-мързеливите има алтернативен вариант да сложат готвено на масата, купувайки го директно от магазина. Пълнена пуйка се предлага за 40 лева, килограм пълнени чушки с ориз – 5.50 лева, толкова излиза и килограм пълнени чушки с боб, зелевите сърмви вървят по 4.80 за килограм, а лозовите – 7.80 лева, кисело готвено зеле с ориз – 3.90 лева за килограм и постен боб – 3.90 лева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      13 -4
      17:08, 23 дек 2017
      Най голямото прасе за ГЕРБ!!!Виждал съм прасе да яде тиква,ама тиква да яде прасе....
      Ей това само у нас го има!
    Последни новини