180 бедни деца от димитровградско получиха коледни подаръци за Рождество Христово

    180 деца от социално-слаби семейства в община Димитровград получиха коледни подаръци в дните между Рождество Христово и Нова година. Инициативата е на фондация "Подари усмивка", която с помощта на много димитровградчани в началото на декември подготви над 180 кутии с подаръци. Те са за деца между 2 и 14 години, а начинанието бе под надслов "Поради усмивка за Рождество Христово".

    Изненадите, които включват лакомства, играчки, неща за лична хигиена и др. са били раздадени най-вече на деца от села в Общината. От коледните кутии са получили и 7 потребители на двата центъра за настаняване от семеен тип, както и деца от града, уточни Наталия Делчева от "Подари усмивка". Инициативата е осъществена с подкрепата на кметове на села в община Димитровград. На Бъдни вечер подаръци са получили и трима малки пациенти на детско отделение към МБАЛ "Св.Екатерина".

    Паралелно с това, преди дни от фондацията раздадоха и хранителни пакети на възрастни и самотни хора в затруднено материално положение. По Коледа от тях се възползваха над 100 нуждауещи се лица.

    "Благодарим на всички, които направиха кутии, донесоха подаръци, участваха в опаковането, дарителите на финанси, кметовете на селата, доброволците ни! Всички вие направихте това да се случи, зарадвахме толкова много деца, получихме толкова много детски усмивки.", споделят от "Подари усмивка".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ус
      Успешният
      0 0
      07:47, 30 дек 2017
      Как няма да са бедни? Т'ва е България не Канада! Ако крадя по-малко пари и обръщаха повече внимание на такива деца , никой нямаше да ни стигне.

    Случаен виц

    Последни новини