Сирийци прекарали незаконно иракчанка, грузинец кара КИА с фалшиви номера

Двама сирийци са привлечени като обвиняеми за незаконно превеждане през границата на страната на иракчанка. Срещу Фадел А., на 34 г. и Сипан Д., на 32 г. в Районна прокуратура-Свиленград е образувано бързо производство.

Чужденците са заловени на 23 декември на граничен пункт Капитан Андреево при влизане от Турция в България с лек автомобил БМВ с английски регистрационен номер, шофиран от Фадел. В колата пътували още обвиняемият Сипан и иракската гражданка Руджин С., на 25 г. При извършена проверка, дежурният граничен полицай установил, че иракчанката представила чужд документ за самоличност, който й бил преотстъпен.

Районна прокуратура-Свиленград наблюдава и бързо производство срещу иракчанката Руджин, привлечена като обвиняема за влизане в страната без разрешение на надлежните органи на властта.

Държавното обвинение в граничния град привлече като обвиняем и грузински гражданин, управлявал автомобил с фалшиви регистрационни табели. Срещу 38-годишния Лаша Г. е образувано бързо производство.

Чужденецът пристигнал на 22 декември на граничен пункт Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция. Той пътувал с лек автомобил КИА с немски регистрационни табели. Дежурен граничен служител установил, че регистрационния номер в талона не отговаря на този, поставен на автомобила.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини