Автобус се вряза в спирка край метростанция в Москва

Автобус се вряза в спирка край метростанция "Сходненская" в Северозападната част на Москва, съобщи РИА Новости, позовавайки се на службата за извънредни ситуации в руската столица. 

Няма загинали, уточни информационната агенция, която първоначално бе съобщила за двама загинали при инцидента. Пострадалите са трима, сред тях няма деца. По думите на кмета на Москва Сергей Собянин, ранените получават медицинска помощ. Те са хоспитализирани и са в задоволително състояние със средни телесни повреди.

На място работят полицаи и сътрудници на извънредните служби. Там е и зам.-кметът Максим Ликсутов.

По предварителни данни кола се е врязала в автобуса, който след това е връхлетял върху спирката. От полицията са съобщили, че катастрофата е станала, докато шофьорът на автобуса се опитвал да избегне сблъсък с автомобил, но не се е справил с управлението.

Шофьорът е роден през 1960 г., има всички категории, преминал е задължителния контрол преди началото на курса. По информация на московските власти от 2015 г. той няма нито едно нарушение на пътя.

Припомняме, на 25 декември автобус се вряза в пешеходен подлез до метростанция "Славянски булевард" на Кутузовски проспект. В резултат четирима загинаха, а 11 бяха ранени.На 27 декември 13 души бяха ранени при взрив в мол "Перекресток" в Санкт Петербург. Инцидентът бе определен за терористичен акт. 

Ден след него руският президент Владимир Путин обяви, че силите за сигурност трябва да убиват терористите на място и да не вземат пленници, ако собственият им живот е застрашен, но да става в рамките на закона.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини